Ett så kallat Grönt kort är nödvändigt för att spela golf på sanktionerade tränings- och tävlingsbanor runtom i Sverige. Tidigare var det knepigare att ta kortet. Det fanns färre golfbanor i Sverige och det var till synes krångligt rent administrativt att både anmäla sig och avklara grönt kort. Idag ser situationen annorlunda ut.

Inget teoriprov

Tidigare var teoriprovet en del av som många fick studera nästan lika intensivt inför som körkortet. Det tidigare obligatoriska teoriprovet finns numera inte i bilden. Sedan år 2012 får spelaren göra egna tester på denna sida.

Golf

Allt på nätet

Alla grundläggande regelsituationer och viktiga slag går att hitta på nätet när det gäller grundkursen i golf för grönt kort. Du kan också få teknisk hjälp via webbsidans instruktionsfilmer när det gäller grundslag om du är helt ny i gemet.

Grönt kort skall vara en möjlighet – inte en svårighet

Omstruktureringen av utbildningen för Grönt kort i golf var att alla nya i spelet så fort som möjligt skulle kunna komma igång och få lära sig spela. Grönt kort skall inte kännas som ett svårt hinder, utan en möjlighet. Gränserna för handicap har också sänks. Numera startar man från 54 istället för den tidigare knepiga gränsen vid 36. Det blir på så sätt mycket roligare när man känner att man har större chans att sänka sig inför varje speltillfälle. Det yttersta syftet skall vara att uppmuntra folk till spela mer golf!

Hur gör man för att komma igång?

Det är enkelt att få Grönt kort om man är helt ny inom golf. Du börjar med att kontakta din lokala golfklubb för information om deras utbildningar för Grönt kort. Normalt så brukar klubbarna ha en kort frågestund där man som spelare får chansen att berätta om sina erfarenheter inom golf. Har man spelat lite mer tidigare så skräddarsys en snabbare väg till Grönt kort.