Från gräsmattan till golfbanan

Något som kan vara intressant för någon som i nuvarande stund grunnar på att börja spela golf, kan vara hur man går tillväga när man väl bestämt sig för att förflytta sig från gräsmattan hemmavid, till en riktigt bana.

Golf putt

Det är inte mycket som slår känslan att på en fin sommardag dra med sig golfbagen, en eller flera vänner, och bege sig mot banan. Men hur gör du nu om du aldrig tidigare varit på en professionellt anlagd bana och inte annat önskar än att få möjligheten att spela på en?

Att tänka på

Det första du kan göra, förutom att se till att du antingen kan låna, hyra eller alternativt införskaffa dig en golfutrustning, är att ta kontakt med antingen en vän som du vet redan spelar golf och har koll på läget, eller att kontakta den klubb som håller till på en bana i ditt närområde och höra dig för vad som gäller hos just dem. Vet du med dig redan nu att du vill köpa din egen utrustning rekommenderar vi lannasport.se, en sida med riktigt bra priser på sportartiklar och med en uppsjö av golfutrustning att tillgå i deras sortiment.

Klart är dock en generell regel som gäller på de allra flesta golfbanor, nämligen att du måste ta det gröna kortet som uppvisar att du utfört och klarat av ett spelprov testat av en officiell kontrollant. Det är klubbarna på golfbanorna som går igenom upplägget för ditt gröna kort och som slutligen också utför provet. När väl allt är avklarat får du ditt gröna kort, samt ett golf-ID som du i sin tur använder för att registrera dina golfrundor och reglera ditt handikapp.

OBS! När du genomfört prov för grönt kort på en bana, gäller detta kort även i framtiden på andra golfbanor.

Värt att tillägga är att man, många gånger, i förväg kan testa att spela på en bana om man har möjlighet att följa med en vän som redan har det gröna kortet. Det kan vara en bra erfarenhet innan man bestämmer sig för att göra slag i saken och ta ett grönt kort själv.